Enerverende collectie wintersportbrillen

wintersportWanneer je op wintersport gaat, zijn er een paar zaken waar je van tevoren bij stil moet staan. Veiligheid is prioriteit nummer één en een goede zonnebril is een onderdeel daarvan. Van Dijk Optiek in winkelcentrum Dorperweerth heeft een enorme, enerverende collectie modieuze zonnebrillen, die bescherming bieden in verschillende gradaties.

Hoe hoger je in de bergen komt, des te intenser is het licht. Daarom zijn onze zonnebrillen met uv-filters uitgerust die de ogen rust geven en tegelijkertijd beschermen tegen beschadigingen, zoals sneeuwblindheid of andere vervelende oog irritaties.

Sportbrillen van Adidas zijn verkrijgbaar met verschillende glazen, variërend in bescherming. Van Dijk heeft verder veel modellen voor zonnebrillen op sterkte. Tegenwoordig kunnen de zonnebrillen van Adidas niet alleen met een clip in uitgerust worden maar het gehele glas kan tegenwoordig op sterkte gemaakt worden en zelfs op kleur naar keuze, in de winkel hebben wij daar een mooi voorbeeld van.

De Serengetie en Revo Zonnebrillen zijn uitgerust met zeer gespecialiseerde lenzen wel of niet gepolariseerd, de Serengetie zonnebrillen kunnen net zoals de Adidas brillen geheel op sterkte gemaakt worden, ook in een multifocale uitvoering indien gewenst.

Voor kinderen heeft Van Dijk Optiek allerlei vrolijke modellen mét de juiste bescherming in het assortiment (Julbo kids, Esprit, Polaroid en Ray Ban) Juist voor kinderen is een goed uv-filter essentieel. Jonge ogen zijn namelijk nog supergevoelig.

Functionele Oogzorg

Van Dijk Optiek Julianadorp heeft zich aangesloten bij Functionele Oogzorg Nederland.

Van Dijk Optiek Julianadorp heeft zich aangesloten bij Functionele Oogzorg Nederland. Dit betekent dat we u nog beter van dienst kunnen zijn bij het oplossen van problemen met uw zichtvermogen. De functioneel optometrist test niet alleen het vermogen om scherp te kunnen zien, maar beoordeelt ook de kwaliteit van de samenwerking van de ogen.

U kunt vanaf nu dus ook bij ons terecht voor een onderzoek naar de gezondheid van uw ogen. Indien nodig wordt doorverwezen naar de oogarts, in alle andere gevallen onderzoeken we de gezichtsscherpte en de samenwerking tussen de ogen. Wanneer dit laatste namelijk niet het geval is, kan dit leiden tot klachten als wazig zien en hoofdpijn, maar ook minder ruimtelijk inzicht en zelfs gedragsproblemen.

Informatie van de FON
De functionele optometrie is een specialisatie binnen de eerstelijns oogzorg. Deze specialisatie is erop gericht oplossingen te vinden voor mensen die door een visueel probleem niet goed kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Zien moet een automatisch proces zijn dat weinig inspanning kost. Zo kunnen er door een onjuiste oogsamenwerking diverse klachten ontstaan zoals:

  • Leer-, schrijf- en leesproblemen in allerlei vormen
  • Een slechte concentratie
  • Een slechte of verminderde grove en/ of fijne motoriek
  • Een slechte oog-handcoördinatie
  • Het vermijden van leeswerk
  • Hoofdpijn
  • Brandende of jeukende ogen
  • Gedragsproblemen

Klik hier voor nog meer informatie!

Een goede oogmeting is belangrijk!

Als het gaat om uw ogen, is het van het grootste belang te kiezen voor de beste oogzorg. En een regelmatige controle. Wij geven u graag, na een objectieve oogmeting, een vrijblijvend advies. Laat daarnaast ook uw oogdruk controleren. Het vroegtijdig signaleren van een verhoogde oogdruk kan de kans op ernstige oogziekten beperken. Zeker als u ouder bent dan 40 jaar is dit belangrijk.

U kunt gewoon binnenlopen, maar als u telefonisch een afspraak maakt, weet u zeker dat wij alle tijd voor u vrij kunnen maken

Mijn Eigen Opticien

Van Dijk Julianadorp

Van Dijk Optiek Julianadorp is ook aangesloten bij Mijn Eigen Opticien, een keten van zelfstandige opticiens uit het hele land die kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Zij hebben hun krachten gebundeld om u duidelijk te maken dat u beter uit bent met een zelfstandige opticien!

Mijn Eigen Opticien is een vak-opticien en biedt u een ruim assortiment in alle prijsklassen. Het assortiment biedt u al een complete bril vanaf € 89,-! De glazen zijn tevens voorzien van een super-ontspiegeling, een anti-kraslaag en een vocht- en vuilwerende coating.

Bij Van Dijk Optiek Julianadorp krijgt u altijd persoonlijke aandacht en advies van gediplomeerd en vakbekwaam personeel. U krijgt een eerlijk advies voor de beste keuze van zowel montuur als brillenglazen en het assortiment biedt een groot aantal internationaal gerenommeerde merken.

Zorgverzekeraar
Bij de winkels van Mijn Eigen Opticien krijgt u uitgebreide informatie over de vergoeding van uw zorgverzekeraar en het belastingvoordeel wat voor u van toepassing is. In veel gevallen is het zelfs mogelijk dat de vergoeding van uw zorgverzekeraar direct op de factuur in mindering wordt gebracht, waardoor u deze zelf niet meer hoeft te declareren. Een extra service van Mijn Eigen Opticien!

Wilt u meer weten? Kom gerust langs bij Van Dijk Optiek Julianadorp. U vindt ons in winkelcentrum Dorperweerth.

Goede bril kan schoolprestaties van kinderen verbeteren!

Laat de ogen van uw kind regelmatig controleren

Ongeveer twintig procent van alle leerproblemen bij kinderen is te wijten aan visuele problemen. Oogafwijkingen kunnen natuurlijk direct tot problemen met lezen leiden, maar ze kunnen ook leiden tot klachten als prikkende ogen, hoofdpijn, vermoeidheid of concentratieverlies, waardoor het kind niet goed oplet en de lesstof dus moeilijker in zich opneemt. Omdat visuele klachten en oogproblemen de schoolprestaties behoorlijk negatief kunnen beïnvloeden, is het geen overbodige luxe de ogen van uw kinderen regelmatig te laten controleren. Dat kan bij Van Dijk Optiek in winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp. Mocht een bril de juiste oplossing zijn voor uw kind, dan kunnen zij u bovendien adviseren over het beste montuur en de beste brillenglazen.

Een indruk krijgen van de kwaliteit van de ogen van (jonge) kinderen is erg moeilijk. Eigenlijk zijn de ogen van het kind pas rond het negende levensjaar helemaal uitontwikkeld. Kinderen zijn bovendien heel goed in staat zich aan te passen en kunnen oogproblemen goed maskeren, waardoor ze lang niet altijd opvallen, bekend is dat ongeveer de 4% van de kinderen een lui oog heeft, dat 2 % scheel kijkt en dat ongeveer tien procent bij- of verziend is en een bril nodig heeft. Er zijn overigens wel symptomen, die kunnen wijzen op oogproblemen. Vermoeide en prikkende ogen, hoofdpijn, concentratiestoornissen, scheel kijken, onrustige oogbewegingen, een boek of speelgoed dicht bij de ogen houden, dicht bij de televisie zitten of de ogen dichtknijpen als het kind naar het schoolbord kijkt, kunnen aanwijzingen zijn, dat er iets met de ogen aan de hand is. Ook bij oogafwijkingen in de familie moet men alert zijn.

Als er reden is om te denken, dat er oogproblemen zijn, is het goed de ogen te laten controleren. Want zeker tijdens school is goed zicht van groot belang. Ongeveer 90 procent van wat kinderen leren, hangt direct samen met wat ze zien. Bovendien betekent het op jonge leeftijd leren lezen een enorme belasting voor de ogen. Ook veel televisie kijken en computerspelletjes zijn zeer inspannend voor kinderogen.

Als een bril de beste oplossing blijkt voor uw kind, kan Van Dijk Optiek u helpen bij de keuze van een goede kinderbril. Die moet aan een aantal eisen voldoen. Het belangrijkste en meest voor de hand liggende is natuurlijk, dat het kind de bril zelf leuk vindt. Kinderen die hun bril niet leuk of ‘cool’ vinden, dragen de bril niet. Overigens blijkt wel dat kinderen steeds minder vaak moeite hebben met het dragen van een bril; het aanbod brilmonturen is tegenwoordig behoorlijk groot en er zit altijd wel een hippe bril bij. Betrek kinderen vanaf de leeftijd van vijf of zes jaar wel altijd zelf bij de keuze van het montuur. Ook de kwaliteit van de bril is van groot belang voor het kind.

Naast een leuk montuur zijn natuurlijk vooral de brillenglazen van belang. Ook de bescherming tegen UV-straling is van belang, want bij kinderen onder de twaalf jaar biedt het oog nauwelijks bescherming tegen UV-straling. De ooglens laat 75% van de UV-straling door. Bij volwassenen van 25 jaar en ouder is dat nog maar 10%. Omdat dit filter bij kinderen ontbreekt, is het van belang dat er gekozen wordt voor glazen met 100% UV-bescherming. De meeste brillenglazen geven 100% UV-bescherming, zijn licht van gewicht, dun en praktisch onbreekbaar.

Nieuwe look voor winkel Julianadorp

In januari 2013 is de winkel in Julianadorp aangepast dmv een verbouwing.
Een geheel nieuwe winkel met een vertrouwd gevoel!


De winkel van Van Dijk Optiek in het winkelcentrum Dorperweerth in Julianadorp heeft eind januari een nieuwe look gekregen. Om deze reden was de zaak komende week een paar dagen gesloten, maar vrijdag 25 januari volgde de heropening van de vernieuwde winkel.

De opticien zit al bijna twintig jaar in het winkelcentrum en was een van de eerste winkels. “De officiële opening was op 17 september 1993”, vertelt Ricardo Hertzberger. Zelf is hij al sinds augustus 2000 het vertrouwde gezicht van de winkel.

Huiskamer
“Sinds de opening was er nog nooit iets aan gedaan, we hadden nog steeds hetzelfde interieur. Het was weliswaar een tijdloos ontwerp en het zag er nog erg netjes uit, maar we vonden het nu wel eens tijd voor verandering. Er is een nieuwe vloer ingekomen en de winkel heeft een nieuwe kleurstelling gekregen. Het is eigenlijk een heel nieuwe winkel, maar wel met een vertrouwd huiskamergevoel.”


De vernieuwde winkel in Julianadorp.

De vernieuwde winkel in Julianadorp.

De vernieuwde winkel in Julianadorp.