Drooghe Bol 1039, 1788 VB / Hoofdstraat 18, 1777 CB

0223-641582 / 0227-591057 info@vandijkoptiekjulianadorp.nl

Oogmeet en fixatie disparatie weken

oogmeetfixatie


Oktober staat in het teken van de oogmeting bij van dijk optiek en dan in het bijzonder wordt er aandacht gegeven aan fixatie disparatie dat veroorzaakt wordt doordat er door onjuiste samen-werking van de ogen, de beelden van beide ogen niet geheel corresponderen met elkaar, waardoor er een verborgen disbalans optreed en er klachten optreden die niet altijd met het zien worden gerelateerd maar wel met een bril opgelost kunnen worden.

Om de meest precieze meting te kunnen verrichten, heeft Van Dijk Optiek de Hoya EyeGenius aangeschaft. Dit is een hulpmiddel om fixatie disparatie zo exact mogelijk te bepalen en is ontwikkeld in samenwerking met orthoptisten, optometristen en oogartsen. Zo stelt HOYA’s EyeGenius in minder dan tien minuten de waarden van fixatie disparatie vast. Het meet FD onder binoculaire omstandigheden en berekent op basis van de meetresultaten de desbetreffende compenserende prisma’s in 0,01 pdpt. De software leidt de opticien snel en moeiteloos door het meetproces, waarbij de klant op interactieve wijze wordt betrokken.

Tevens heeft Van Dijk Optiek de Hoya Vision Simulator aangeschaft. HOYA’s Vision Simulator is een VR bril waarmee de effecten van HOYA brillenglazen in alle mogelijke brilsterktes met behulp van virtual én augumented reality getoond kunnen worden. Augmented Reality kan worden gezien als de opvolger van Virtual Reality. Het verschil tussen AR en VR is de manier van informatie tonen. Bij Virtual Reality stappen we vanuit de echte wereld in een virtuele wereld, terwijl bij Augmented Reality een virtuele laag wordt geprojecteerd op de echte wereld.

Virtueel
Dankzij de Hoya Vision Simulator kunt u dus virtueel in een huiskamer, kantoor, restaurant, in de natuur en real-time in de winkel, bekijken wat het verschil is voor uw zicht, met verschillende typen multifocale glazen op uw eigen sterkte. (Dit in verband met de extra vertekening die eventuele cylinders en een hogere sterkte het glas geven). Van de voordeligste oplossing, tot volledig maatwerk. Op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken tussen alle mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn.

Deze maand krijgt u bij aankoop van een paar glazen gratis een BlueControl filter, welke u beschermt tegen overmatige blootstelling aan blauw licht. Bent u nieuwsgierig en benieuwd wat deze innovaties voor u kunnen betekenen, kom langs of maak vrijblijvend een afspraak in Julianadorp (0223-641582) of Hippolytushoef (0227-591057).