Loading...

Multifocale glazen

De uitvinding van multifocale brillenglazen was enkele decennia geleden een geweldige doorbraak: dichtbij en veraf zien dooréén brillenglas. Maar, er is altijd een plus en een min. Ook hier. Want bij multifocale glazen is er altijd sprake van enige beeldvertekening in de zijkant van het glas.

De reden? De overgang van het verte- naar het dichtbijgebied wordt óf aan de voorkant, óf aan de achterkant van het glas geslepen. In beide situaties is het resultaat vervorming in het glas, waardoor het kijkoppervlak verkleind wordt. Glasproducent HOYA is er in geslaagd multifocale glazen te ontwerpen met optimale benutting van zowel de voorals achterkant van het glas.

Dankzij de unieke Hoyalux iD (Integrated Design) technologie wordt de vertekening via een nauwkeuriger (freeform 3D) slijptechniek optimaal over de voor- én achterkant verdeeld. Klinkt ingewikkeld, maar kijkt een stuk comfortabeler. U geniet van een breder zicht en een moeiteloos soepele overgang van veraf naar dichtbij. Inderdaad: met minimale vertekening.