Loading...

Geavanceerd glasadvies

Augmented Reality of transrealiteit is het versmelten van de echte (fysieke) en de denkbeeldige (virtuele) wereld, ook wel toegevoegde realiteit genoemd. Door middel van een digitale camera wordt de werkelijkheid weergegeven en bestaat de mogelijkheid op het beeldscherm informatie toe te voegen. Brillenglazen fabrikant HOYA past deze techniek vernuftig toe via een nieuwe App die wij gebruiken om u te adviseren.

Met de iPad kan realtime de omgeving worden getoond, waarbij de optische prestaties van diverse brillenglazen virtueel over het beeld ‘gelegd’ worden om hiermee een realtime simulatie te creëren. De verschillende parameters (sterkte, cilinder, additie) kunnen op u worden afgestemd, waardoor u goed inzicht krijgt in de eigenschappen van verschillende typen multifocale, indoor of enkelvoudige glazen. Daarnaast bevat de Viewer onderdelen om verschillen tussen wel/niet ontspiegeld en diverse tinten polariserend te laten zien.

Het is dus vanaf nu mogelijk om voor aanschaf van nieuwe glazen een goed beeld te krijgen over de kwaliteit van de beoogde aanschaf. Handig, omdat bij nieuwe brillenglazen er niet sprake is van even uitproberen, terwijl het toch om een behoorlijke investering gaat.