Loading...

Myopie, ofwel bijziendheid, komt steeds vaker voor en ook steeds vaker op jongere leeftijd. De mate waarin mensen last hebben van myopie wordt ook steeds extremer en binnen Europa is nu al zeker 50 procent van de jongeren myoop. Bij Van Dijk Optiek zijn we gespecialiseerd in Myopie Management en in onze vestiging in Hippolytushoef hebben we zelfs een speciale OCT scanner. Een OCT heet voluit Optical Coherence Tomography en het is een echografie met licht in plaats van geluidsgolven. Het onderzoek is volledig pijnloos en met de scan is het mogelijk de binnenkant van het oog, het netvlies en de oogzenuw te zien.

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een afwijking van het oog waarbij een minbril nodig is om scherp te zien. Dit komt doordat de oogbol aan de achterkant te lang is. We kunnen de dingen om ons heen zien doordat het licht dat erop schijnt, wordt teruggekaatst en in onze ogen terecht komt. Om scherp te kunnen zien moeten deze invallende lichtstralen precies samenkomen op de binnenbekleding van het oog, het netvlies. De ooglens zorgt ervoor dat lichtstralen samenvallen op dit brandpunt. Bij mensen met myopie ligt het brandpunt vóór het netvlies en ontstaat een onscherp beeld.

Het is mogelijk om het brandpunt van de lichtstralen weer op het netvlies te laten vallen, zodat het beeld weer scherp wordt. Dat kan met een bril of contactlenzen, maar ook met een implantlens met min-sterkte of door een lasercorrectie aan de buitenste laag van het oog, het hoornvlies.

Myopie is niet altijd onschuldig. Bij sterke myopie, met een brilsterkte van -6 of hoger, kan de oogaslengte zo lang worden dat dit in de loop van het leven tot oogziekten leidt. Eén op de drie mensen met hoge myopie zullen uiteindelijk slechtziend worden. Het is dus erg belangrijk om dit te voorkomen.

Myopie Management Expert
Van Dijk Optiek kan u alles vertellen over bijziendheid en de oplossingen. Onze specialisten zijn speciaal opgeleid om een oplossing op maat te bieden die de verergering van bijziendheid bij uw kind mogelijk kan voorkomen. Dit kunnen bijvoorbeeld speciale lenzen, maar ook lifestyle advies of een combinatie daarvan zijn. Myopie management heet dat. Van Dijk Optiek is één van de eerste Myopie Management Experts in Nederland. Laat de ogen van uw kind regelmatig controleren door een expert. Ook als hij/zij (nog) niet bijziend is.

Wilt u weten wat de beste optie is voor de ogen van uw kind? Kom dan gerust eens langs bij Van Dijk Optiek om u te laten informeren of bel voor een afspraak 0223-641582 Julianadorp / 0227-591057 Hippolytushoef.

Bronnen: Myopie.nl en de Myopie folder van Cooper Vision