Loading...

U hebt wellicht al eerder gelezen over de gevolgen van blootstelling aan blauw licht, afkomstig van led verlichting, smartphones, tablets, tv en beeldschermen. De noodzaak om hier maatregelen tegen te nemen is groot, het blijkt dat vooral kinderogen te lijden kunnen hebben. Dit komt omdat deze nog zeer transparante ooglenzen hebben welke het licht ongehinderd doorlaten naar het netvlies. Het is dus van het grootste belang om de ogen te beschermen tegen blauw licht. Dit kan bij Van Dijk Optiek met bijvoorbeeld de BlueControl coating van Hoya. Deze is op bijna alle glastypen verkrijgbaar.

Mocht er geen sterkte noodzakelijk zijn, is er voor een zeer aantrekkelijke prijs een BlueBerry bril verkrijgbaar, in trendy popkleuren, maar ook in zwart of bruin. De BlueBerry is ideaal voor kinderen die vaak met een tablet of telefoon spelen en beschermt hen optimaal tegen UV straling en natuurlijk tegen het blauwe licht.

Kom langs voor informatie en om de collectie BlueBerry’s te bekijken bij Van Dijk Optiek Julianadorp en Hippolytushoef.