Loading...

Voorkom Oogletsel

Van Dijk Optiek Adviseert: Voorkom Oogletsel!

Uit een artikel uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde geschreven door oogarts Dr. J.A. Ten Napel in het jaar 1988 waren er destijds naar schatting 5500 gevallen van oogletsel ten gevolge van sport. Volgens het artikel worden 10% van de getroffenen maatschappelijk blind. Uit een recent rapport van dit jaar uit de V.S. met als titel ‘’Sports-Related Eye Injuries’’ van de National Eye Institutes Of Health en de National Eye Health Education Program NEHEP komt onomstotelijk naar voren dat veel oogblessures voorkomen (hadden) kunnen worden.

Ook onder privéomstandigheden komen nog steeds ongelukken voor met oogletsel tot gevolg. Dat komt voort uit rapporten van de Stichting Consument & Veiligheid uit 1997 en 2010. Nader onderzoek toont aan dat veel oogschade voorkomen kan worden door nadrukkelijker het publiek te informeren dan wel te adviseren over het dragen van oogbeschermingsmiddelen, onder meer door het voorschrijven van brillenglazen vervaardigd van het praktisch onbreekbare polycarbonaat. Zorgverzekeraars VGZ en Aegis communiceren naar het publiek via hun websites zoals Gezond VGZ-Oogletsel en Sport onder meer dat 30% van de oogletselongevallen ontstaan door sport, 30% in privé en 30% op het werk of op school. De overige 10% is onbekend.

Hieruit volgt dat meer dan 15.000 mensen jaarlijks een oogblessure oplopen. Voorts informeert de site over preventie van oogletsel door het dragen van een bril met praktisch onbreekbare polycarbonaat (PC) brillenglazen (30 tot 60 keer zo sterk als normaal kunststof). Zij verwijst vervolgens naar de website van Sportzorg, rubriek Oogletsel ten gevolge van Sport. Hierbij staat vermeld dat volgens de oogartsen maar liefst 90% van de oogletsels voorkomen kan worden door het gebruik van oogbeschermingsmiddelen.

Genoemde zorgverzekeraars en de oogartsen adviseren oogbeschermingsmiddelen vervaardigd van polycarbonaat. Onze optiekonderneming is meer dan 15 jaar gespecialiseerd in brillenglazen vervaardigd van PC. Wij zijn is exclusief dealer in Julianadorp en Den Helder van de meest hoogwaardige en beste PC brillenglazen ter wereld dat bekend staat onder de brandnaam GIA™ (Glasses In Aerospace). Wij maken brillen met PC glazen op praktisch alle sterktes, uitvoeringen en krommingen.

Preventie van staarvorming
Naast de enorme slagvastheid van polycarbonaat brillenglazen, blokt dit type brillenglas 100% schadelijke UV stralen zonder gebruik van een speciale UV filter. Staar komt volgens een Brits onderzoek steeds meer voor bij jonge mensen en is volgens de Wereld Gezondheid Organisatie WHO oorzaak nummer 1 van blindheid. De PC glazen van GIA houden uw ogen gezond en helpen staarvorming te voorkomen.

Duty To Warn Concept
Wij zien het als onze professionele plicht om onze clientèle te informeren ten aanzien van preventie van oogletseIs. Door middel van het ‘’GIA Duty To Warn’’ concept van GIA Optiek Nederland B.V wordt het publiek via de GIA Dealer Optiekbedrijven in staat gesteld een zogenaamde ‘’Informed Choice’’ ten aanzien van de diverse typen brillenglazen te maken.

Samenwerking
Bij Van Dijk Optiek staat het belang van de klant centraal, dus ook het voorkomen van oogletsel. Preventie van oogletsel is een gemeenschappelijk doel van diverse partijen waaronder de oogheelkunde.

Meer info, inclusief een filmpje, op deze website.